Sara poncho med fletter og strukturstrikk


Sara poncho er strikket mitt nye favorittgarn Ultra fra Jamiesons of Shetland, det er et tynt garn i en blanding av 50 % shetlands ull og 50 % lammeull. Ponchoen er strikket som et stort rektangel og deretter kneppet sammen på langsidene. Slik kan du bruke det også som et teppe eller skjerf.
Til et baby teppe så utelater du knapphullene og strikker det ca. 80 cm i høyden.

Du kan kjøpe og laste ned oppskriften fra nettbutikken her.

Sara poncho er strikket i Ultra fra Jamiesons of Shetland (farge Eesit lys poncho) og Meadow fra The Fibre co (farge Prairie beige poncho)

HISTORIEN bak Sara poncho!

For en del år tilbake trengte jeg å lære både å puste bedre og ikke minst senke skuldrene, etter noen heftige måneder med sykdom i familien.
Slik kom jeg kontakt med Sara Äleklint som er M.Sc Psychology – Stressmestringspedagog – medisinsk yogainstruktør bl.a., og hun ble min veiviser inn i
Medisinsk Yogaverden. På yogakurset ble de delt ut Fleecetepper for å holde seg varm under avspenningsøvelser. Og det var disse fleeceteppene som ga meg ideen til at jeg kunne jo strikke meg et yogateppe, det ville jo være bedre med tynn ull. Så jeg gikk i gang, men underveis kom ideen til, å strikke noen knapphull på den ene langsiden. Ja, da kunne det jo bli til en poncho også og bruksverdien av yogateppet kunne bli enda større. Så her har du ponchoen og knepper du den opp, så har du teppe eller brett det dobbelt i lengderetningen og bruk det som skjerf. Sara ponchoen min brukes til enhver tid, som når jeg trenger det lille ekstra av varme. Den er også min følges venn på korte og lange flyreiser, der er den alltid er med i håndbagasjen. 

Vi har en laget en 6 nye video som tilhører oppskriften, her vises hvordan kantmaskene strikkes på starten og slutten av pinnen, hvordan du strikke knapphull alt under ett på en og samme pinne, hvordan du strikker 1. pinne i diagrammet, hvordan felle økte flettemasker, hvordan du unngår stor siste maske når det felles og ikke minst plassere og sy i knapper. Alle med linker i oppskriften.


Her kan du se videoen med kantmaskene:


Litt generell info om oppskriften:

STØRRELSE:
Dame ca. 60 x 145 cm ferdig strukket/blokket

MATERIALER og GARNFORBRUK:
Ultra, Jamieson of Shetland (50 % shetlandsull 50 % lammeull) 25 g = ca. 194 meter = 1 nøste
eller
Meadow, The fibre co (40 % wool, 25 % Llama, 20 % lin, 15% silk) 100 g = ca. 498 m = 1 hespe/bunt

ALTERNATIV 1, Ultra fra Jamiesons of Shetland 
Eesit f. nr. 105, 325 g

ALTERNATIV 2, Meadow fra The Fibre co
Prairie f. nr. MD140z, 400 g

PINNER:
ChiaoGoo rund-p 60 eller 80 cm nr. 2,5 (= 35 eller 55 cm vaier og 13 cm pinnetupper)   og nr. 3 til opplegg og felling.

STRIKKEFASTHET: 
32 m dobbelperlestrikk på p nr. 2,5 = 10 cm 

TILBEHØR:
6 knapper

Du kan kjøpe og laste ned oppskriften fra nettbutikken her.

Du får en en 6 siders pdf med Sara poncho oppskrift, inkludert trinn for trinn bilder hvordan strikke ponchoen og link til 6 nye videoer, kr. 110,00.

Strikkefasthetmål hvor du ikke klarer å telle feil maskeantall. Du legger målet på strikketøyet ditt og teller antall masker du ser inne i kvadratet.
Stort strikkefasthetmål (kvadrat) innvendig mål 10 x 10 cm kr. 198,- Lite strikkefasthetmål (palett) innvendig mål 5 x 5 cm kr. 168,- + porto

Mine favoritt maskemarkører! De kan settes rett på pinnen og tar minimal plass, slik at det ikke blir et «gap» mellom maskene, de kan også festes hvor som helst i strikketøyet, hvor enn du trenger en maskemarkør. Når du skal fjerne den, åpnes den enkelt og tas bort eller flyttes til neste sted du trenger den.
Maskemarkører (inneholder 50 maskemarkører i praktisk metallboks) kr. 79,- + porto

Hilsen Tove

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Bressay Fair Isle damegenser
Fair Isle strikk kjennetegnes ved deres fargerike mønstre, primært i jordfarger fra...
Read More
Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *